Privacy policy en Cookies

Ingangsdatum: 25 mei 2018

Dit is de privacy en cookie policy van Make-up Studio Amsterdam. Special Cosmetics B.V. is de verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens die worden verzameld via deze websites door middel van onder andere cookies.

Special Cosmetics B.V.
Samsonweg 22
1521 RC Wormerveer
+31 75 670 32 67
info@specialcosmetics.nl
KVK: 34142636

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens erg serieus. Alle persoonsgegevens worden alleen verwerkt voor de doeleinden zoals omschreven en conform de AVG wetgeving (Algemene Verordening Gegevensbescherming).

Hoe gebruiken wij je account verder

Je gegevens worden gebruikt om je bestelling te verwerken en te bezorgen op het door jouw gekozen adres.

Het beheren van jouw account

Je kunt je eigen account aanmaken op onze Website. In dit account slaan we onder andere je naam, (bezorg- en factuur) adres, telefoonnummer en je e-mailadres op.

Direct marketing en nieuwsbrieven

We kunnen je gegevens gebruiken voor direct marketingdoeleinden om je zodoende via e-mail of direct mail commerciële informatie of een aanbieding over onze producten en diensten toe te zenden. Je kunt je aanmelden voor onze nieuwsbrief die per e-mail of direct mail wordt verstuurd. Zo blijf je op de hoogte van speciale aanbiedingen en onze nieuwe producten en diensten. Als je het niet langer op prijs stelt om onze commerciële informatie zoals onze nieuwsbrief te ontvangen, dan kun je ons dat altijd laten weten door contact met ons op te nemen. Gaat het hierbij om onze commerciële e-mails, klik dan op de afmeldlink die je onderaan in de e-mail kunt vinden.

Reviews en opmerkingen

We horen graag over jouw ervaringen met onze Website en natuurlijk onze producten. Indien je ons een review geeft, bijvoorbeeld via Social Media kunnen wij een dergelijke review (of een gedeelte daarvan) gebruiken voor elk doel, met dien verstande dat we je review niet zullen gebruiken in combinatie met je naam of andere persoonsgegevens. Enkel met je voorafgaande en expliciete toestemming zullen wij jouw review (of een gedeelte daarvan) samen met je naam (of overige persoonsgegevens) die je ons hebt gegeven, verder gebruiken.

Promotionele acties en prijsvragen

Wanneer je meedoet aan een promotionele actie of prijsvraag, dan vragen we je om je naam, adres, telefoonnummer of e-mailadres en kan het zijn dat je eventueel ander materiaal deelt zoals jouw foto´s. Met deze gegevens kunnen we de promotionele actie of prijsvraag uitvoeren, de prijswinnaar(s) laten weten dat ze hebben gewonnen en via onze Website, nieuwsbrief en/of Social Media, de namen van de prijswinnaar(s) bekendmaken.

Doorgifte aan derden

Wij geven nooit persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten. Met deze partijen (verwerkers) maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van je persoonsgegevens te waarborgen. We stellen je gegevens alleen beschikbaar aan derden zoals hierboven uiteengezet. Dit gebeurt uitsluitend voor doeleinden zoals die in dit Beleid zijn beschreven of hiermee verenigbaar zijn. Onze werknemers en door ons ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van je gegevens en de inhoud van dit Beleid in acht te nemen.

Zo maken wij gebruik van een derde partij voor:

•           Het verzorgen van de internetomgeving van Special Cosmetics B.V.;

•           Het verzorgen van de (financiële) administratie;

•           Het verzorgen van nieuwsbrieven en uitnodigingen.

•           Het bezorgen van bestellingen

Wat zijn cookies

Cookies zijn handige technieken en scripts die websites gebruiken om de website gebruiksvriendelijker te maken en om informatie die getoond wordt beter op de gebruiker af te stemmen. Cookies worden gebruikt door de websitehouder zelf, maar wellicht ook door derden/adverteerders zoals bijvoorbeeld social mediakanalen (bijvoorbeeld Youtube of Facebook) als in de website bijvoorbeeld Youtube filmpjes zijn geplaatst.

Waarom cookies

Met cookies kunnen wij de gebruikservaring van de website sterk verbeteren. Zo hoef je bijvoorbeeld niet elke keer weer dezelfde gegevens in te vullen, blijf je ingelogd en onthoudt de website welke producten/pagina’s bekeken zijn zodat je deze makkelijk terug kunt zoeken. Tevens gebruiken wij statische cookies om te kunnen analyseren waar we de website kunnen verbeteren of aanpassen.

Welke gegevens verzamelen cookies

Het gebruik van cookies is veilig. Cookies kunnen geen persoonlijke informatie opslaan zoals naam, adres, telefoonnummer of emailadres. Via cookies worden wel onder andere de volgende gegevens verzameld:

-       Je IP adres en welke browser je gebruikt (bijv Firefox, Chrome of IE)

-       Welke system/scherm je gebruikt voor optimale weergave van de webshop.

-       Jouw recent bekeken producten en in winkelwagen geplaatste artikelen.

-       Doorgeven van info van de ene pagina naar de andere pagina.

Statistische cookies

Special Cosmetics B.V. maakt gebruik van statistische cookies via onder andere Google Analytics. Hiermee kunnen wij de website en uw gebruikservaring verbeteren. We willen graag weten hoeveel bezoekers onze website heeft en welke informatie het meest bekeken wordt. De gegevens van Google Analytics worden zoveel mogelijk geanonimiseerd gebruikt. Voor meer informatie verwijzen wij door naar de privacy policy van Google.

Via deze cookies/scripts verzamelen wij de volgende gegevens:

-       Hoe lang bezoekers op onze pagina’s blijven

-       Welke pagina’s het meest zijn bekeken

-       Via welke manier bezoekers op onze website komen (bijv Google)

-       Welk apparaat wordt gebruikt (bijv Ipad, Iphone of PC)

Cookies voor advertenties

Op dit moment gebruikt Special Cosmetics B.V. geen cookies voor advertentiedoeleinden. Het kan echter zijn dat derden op onze website (zoals Youtube) wel cookies gebruiken om informatie te verzamelen om zo advertenties op je persoonlijke wensen af te kunnen stemmen.

Overige cookies

Onze website kan mediabestanden van websites van derden zoals bijvoorbeeld Youtube.com bevatten. Bij het afspelen van deze bestanden kunnen door deze derden cookies geplaatst worden. Verder bieden wij de optie om bepaalde informatie te delen via sociale mediakanalen zoals Facebook, LinkedIn of Twitter. Bij gebruik van deze functionaliteit kunnen door deze sociale netwerken cookies op jouw computer geplaatst worden om bij te houden welke informatie gedeeld is. Voor meer informative over de verwerking van gegevens door deze sociale platformen verwijzen we door naar de privacy policy van het desbetreffende social platform.

Cookies verwijderen

Mocht je geen cookies willen installeren, dan kun je dit in je browser uitzetten. Raadpleeg daarvoor de instellingen van je browser:

Chrome
Internet Explorer
Firefox
Safari

Let op! Wanneer je deze cookies in de browser uitzet, kun je niet altijd van alle functionaliteiten van onze website gebruik maken. Het kan daardoor gebeuren dat de beleving van de site tegenvalt of dat je bepaalde advertenties die niet direct aansluiten bij jouw persoonlijke behoeften vaker zult zien.

Verwerkte gegevens

Special Cosmetics B.V. maakt onderscheid tussen actief en passief verstrekte gegevens. Passief verstrekte gegevens zijn gegevens die je aan beheerders van websites verstrekt zonder dat je daar misschien bewust van bent. Wanneer je bijvoorbeeld deze website bezoekt, registreren we een aantal technische gegevens zoals het IP-adres van je computer, het besturingssysteem dat je gebruikt, de internet browser waarmee je surft, de bekeken produkten/pagina’s en eventueel achtergelaten producten in winkelwagen.

Daarnaast verwerken wij gegevens die je actief zelf aan ons verstrekt zoals bijvoorbeeld je naam, adres en e-mailadres wanneer je een account aanmaakt, een contactformulier invult of een bestelling plaatst.

Doel van verwerking gegevens

De gegevens die wij passief ontvangen via onder andere cookies worden zoveel mogelijk anoniem door Special Cosmetics B.V. gebruikt. We doen dit om:

1: De functionaliteit van de webshop te verbeteren

2: De veiligheid en gebruiksvriendelijkheid te verbeteren

3: Produkten en aanbiedingen zoveel mogelijk op je interesses af te stemmen. 

De gegevens die wij passief (dus door jezelf verstrekt) ontvangen worden in een beveiligde database van de webshop bewaard. Bij het achterlaten van jouw gegevens ga je akkoord met de privacypolicy zoals hier omschreven. Wij gaan zorgvuldig en vertrouwelijk met jouw informatie om.

De veiligheid van je persoonsgegevens

Je gegevens worden versleuteld verstuurd via een beveiligde https omgeving. Dat garandeert dat er bij de overdracht van de gegevens van jouw PC naar onze server de gegevens niet zichtbaar zijn voor derden.

Daarnaast worden onze webshops en systemen actief onderhouden/geupdate en conform de meest recente vereisten beveiligd om je persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies, of elke vorm van onrechtmatige verwerking.

Jouw rechten (inzage, correctie en verzet)

Op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens kun je ons verzoeken om inzage in jouw persoonsgegevens. Naast inzage mag je ons ook verzoeken om je gegevens te verbeteren of aan te vullen indien je fouten hebt opgemerkt of als je dit vanwege een andere reden graag wenst. Hetzelfde geldt voor een verzoek om je persoonsgegevens te verwijderen of af te schermen indien deze onjuist, onvolledig of irrelevant zijn, of op een andere wijze in strijd met een wettelijk voorschrift worden verwerkt. Wanneer je inzage wilt in de persoonsgegevens die Special Cosmetics B.V. over je heeft vastgelegd of wanneer je gegevens wilt wijzigen omdat deze onjuist of onvolledig zijn, of deze wilt laten verwijderen of afschermen, dan kun je per e-mail contact opnemen met Special Cosmetics B.V. via info@specialcosmetics.nl. Special Cosmetics B.V. zal je binnen vier weken meedelen welke persoonsgegevens zij omtrent jou verwerkt en of zij aan een eventueel verzoek tot verwijdering, afscherming of verbetering zal of kan voldoen.

Toepasselijk recht en geschillen

Dit Privacy- en Cookiebeleid en jouw gebruik van onze Website wordt beheerd en uitgelegd in overeenstemming met het Nederlandse recht. Elk geschil dat mogelijkerwijs ontstaat met betrekking tot dit Privacy- en Cookiebeleid en onze diensten zal enkel worden voorgelegd aan de bevoegde rechter van de Rechtbank Amsterdam.

Wijzigen en vragen

Ons Privacy- en Cookiebeleid kan van tijd tot tijd worden gewijzigd. We zullen elke bijgewerkte versie op deze pagina zetten, zodat je altijd op de hoogte bent van de gegevens die we verzamelen, de wijze waarop deze gegevens door ons gebruikt en beschermd worden en de omstandigheden waaronder we je gegevens aan derden verstrekken en/of openbaar maken.